Sessie

Iedere eerste zondag van de maand vindt in Café De Zaaier, Herenstraat 33 in Wageningen, een open folksessie plaats met muziek uit heel Europa en daarbuiten. Iedereen die een instrument of stembanden speelt is welkom om mee te doen: er wordt van alles gespeeld, variërend van Nederlandse volksmuziek via Ierse ballads tot blues en het betere cabaretlied. De meeste muzikanten komen uit Wageningen en omstreken, maar in Wageningen ontkom je er niet aan dat er zo nu en dan iemand komt aanwaaien uit verdere streken. We hebben in het verleden kennis mogen maken met muziek uit onder andere Tsjechië, Mexico, Baskenland, en Eritrea! Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. We hanteren wel enkele regels om te voorkomen dat het een kakofonische janboel wordt:

  • We spelen ‘de tafel rond’: iedere muzikant krijgt de gelegenheid om een lied of een deun in te zetten.
  • Voel je niet verplicht om iets fantastisch te spelen, maar als je speelt, speel dan! Het is beter om iets eenvoudigs helemaal te spelen dan iets heel moeilijks met horten en stoten te spelen.
  • Speel gerust mee met een lied of een deun van iemand anders, maar vergeet niet ook te luisteren. Als je de melodie of het liedje niet kent, kun je waarschijnlijk beter gewoon van de muziek genieten!

Als je benieuwd bent wat we zoal spelen is er geen betere bron dan de Zaaiercanon! Beschikbaar in ABC (zie hier wat ABC is) en in PDF.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de sessies? Vul dit formulier in!