Click here for EnglishOpen folksessies in Café De Zaaier

Help! I can't read Dutch but I'm on a Dutch website

Iedere eerste zondag van de maand vindt in Café De Zaaier een sessie plaats met een bonte verzameling van folkmuzikanten. Iedereen die een instrument of stembanden speelt is welkom om mee te doen: er wordt van alles gespeeld, variërend van Nederlandse volksmuziek via Ierse ballads tot blues en het betere cabaretlied. De meeste muzikanten komen uit Wageningen en omstreken, maar in Wageningen ontkom je er niet aan dat er zo nu en dan iemand komt aanwaaien uit verdere streken. We hebben in het verleden kennis mogen maken met muziek uit onder andere Tsjechië, Mexico, Baskenland, en Eritrea!

Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. We hanteren wel enkele regels om te voorkomen dat het een kakofonische janboel wordt:

  • We spelen 'de tafel rond': iedere muzikant krijgt de gelegenheid om een lied of een deun in te zetten.
  • Voel je niet verplicht om iets fantastisch te spelen, maar als je speelt, speel dan! Het is beter om iets eenvoudigs helemaal te spelen dan iets heel moeilijks met horten en stoten te spelen.
  • Speel gerust mee met een lied of een deun van iemand anders, maar vergeet niet ook te luisteren. Als je de melodie of het liedje niet kent, kun je waarschijnlijk beter gewoon van de muziek genieten!

Nieuwsgierig naar wat we zoal spelen? Kijk in de Zaaier-canon! Beschikbaar in ABC (klik hier om erachter te komen wat dat is) en in PDF.

De sessie begint vanaf een uur of vier, en we spelen tot een uur of acht. Het adres van de kroeg is Herenstraat 33 in Wageningen en het telefoonnummer is 0317 - 410806. De kroeg bevindt zich op ca. vijf minuten lopen van het busstation.

Café De Zaaier op Google Maps

Aan wie dat maar wil wordt elke maand een week voor de sessie een herinnering per e-mail gestuurd. Wijzigingen van data, sessies die uitvallen e.d. worden ook via deze lijst verstuurd. Wil je deze berichten ook ontvangen? Vul dan het onderstaande formuliertje in!

Je e-mail adres:
Naam:

Pas op! Ik heb verder niks met De Zaaier te maken, ik doe alleen de sessies. Voor optredens e.d. kun je beter het café zelf mailen: dezaaier@yahoo.co.uk. Waarom dat e-mail adres in de UK zit weet ik ook niet, ik heb de kroeg tot nu toe altijd met de fiets kunnen bereiken.